Saffran

Jag har länge önskat mig en katt ifrån of Sembelance uppfödning i Norge. Avgudar verkligen deras fina katter. Så när jag 2011 fick möjlighet att utöka mitt katteri vände jag mig till Aina Olsen i Norge. Lyckan var total när de hade en kull katter som sökte nya hem, en hane och en hona. Hon hade först haft planer på att behålla honan själv men hade just bestämt sig för att istället behålla hanen i kullen. Honan var då till salu! Jag tvekade inte många sekunder innan jag bestämt mig. Denna charmiga tös kunde man inte motstå.

Hon var väldigt låg i sina markeringar fram och av den anledningen ingen riktig utställningskatt, men det bekymrade jag mig inte över. Jag har själv tappat lite intresse för utställningar och känner inte att jag har riktigt den tiden nu som förälder.

Sagt och gjort. På första advent flög jag över till Norge och hämtade hem denna härliga katt.

 
Saffran 5 år

Saffran är en medelstor hona med ett fantastiskt birmauttryck. Hon har ett fint huvud, bra bredd och fin profil. Hon har en fin blå ögonfärg och otroligt fins små öron med bra placering. Hon har väldigt bra kontraster och fin maskfärg. Dessutom har hon bra med päls av härligt silkig kvalitet.

Tack Aina för att jag fick äran att köpa denna härliga tjej! Jag hoppas verkligen hon ger många fina bebisar efter sig.

Jag hämtade hem denna tös precis inför jul 2011. Hon var en glad och påhittig tjej som åt allt! Ja, det visade sig att just saffransbulle tillhörde en stor favorit. Så därför fick hon heta just "Saffran".

Saffran har endast ställts en enda gång, och det i klass 12. Hon tyckte då att det här med utställning var väldigt läskigt och var stel som en pinne. Ändå fick hon en mycket lovande bedömning så jag hoppas kunna ställa henne lite mer nu som vuxen när hon växt i sin kropp lite mer. 

 
Ung Saffran ca 1 år gammal

Testad:  
Blodgrupp: A
Fiv/FeLV: negativ oktober -16
HCM/RCM-skannad: negativ januari -15, negativ november -16
Njurskannad: negativ november -16

Saffran 

High Voltage of Sembelance           Lykkeweiler's Remember My Name!

   Mor: CH N*High Voltage           Far: IC N*Lykkeweiler's
   of Sembelance, SBI n              Remember my Name!, SBI b

 

Tillbaka till Katterna