Nyheter

 • Hemsidan har inte blivit uppdaterad under de senaste åren pga att jag saknar programvara. Jag har kull vanligtvis varje vår så kontakta mig gärna via min mailadress lisette@dunhjartat.se. Jag kommer löpande annonsera via facebookgrupp när jag har kull till salu.
  Hoppas få liv i hemsidan snart igen.

 • 170502
  Mamma Saffran har återhämtat sig väldigt fint och ärret är snart ett minne blått.
  Hemma är det verkligen fullt ös nu. Kattungarna röjer från 5.30 på varje morgon. Oj vad roligt man kan ha i en säng där det ligger människor som man kan bita i fötterna! Grrr.. :)
  Dessutom har mamma Saffran börjat löpa lite. Jag insåg det någon dag för sent så det var svårt att häva löpet innan det kom igång. Dags att fixa mer p-piller tror jag bestämt :) Men kattungarna struntar mer och mer i sin mor, hon kommer och går som hon vill och de röjer runt bäst de själva vill. Kärlek är att ha syskon att bråka med när man är outtröttlig som de är just nu! :)

 • 170418
  Usch vilken tuff helg vi haft. Mamma Saffran började under natten till påskafton att spy. Hon spydde och spydde. Så fort jag försökte ge tendens till mat eller vätska fortsatte det. Sen eftermiddag blev hon slö och orkade inte längre vara i samma rum som sina bebbar så då bestämde jag mig för att packa iväg familjen till sjukan.
  Där satt vi hela kvällen och halva natten och de tog en massa prover och gjorde röntgen. Svaret blev att det troligtvis är ett främmande föremål i magen. Pga av smittorisk för kattungarna så fick vi packa oss hem under natten men order att vara tillbaka igen tidigt söndag morgon. Då fortsatte provtagning, dropp och ultraljud. Fick det bekräftat, föremål stoppar upp tarmen och läget är akut. Vi lämnade kvar Saffran på sjukhuset och tog med oss kattungarna hem. Saffran opererades på eftermiddagen och syddes ihop. Under tiden försökte jag underhålla bebbarna hemma och ge mat så gott det gick. Vilken tur att de redan blivit introducerade för lite fast föda och även hunnit lära sig gå på toaletten själva! Dygnet gick skapligt bra hemma, ungarna accepterade mig som amma. Operationen för Saffran gick också bra men än var inte faran över. De ville helst behålla henne under 2 dygn men själv ville Saffran bara hem till sina små. Efter 1 dygn ringde de upp och sa att jag fick hämta hem henne till de små. Hon var väldigt stressad trots lugnade och smärtstillande på sjukhuset utan sina små älskade bebbar. Så nu har vi jour hemma. Saffran går på smärtstillande och skall övervakas helst dygnet runt. Små portioner var 3e timme. Ändå är det så underbart att äntligen få ha henne hemma och se henne sköta om sina små trots allt elände. Hon är bara för underbar lilla Saffran! Jag hoppas detta bara blir bättre och bättre nu timme för timme. Imorgon kanske man kan få börja minska ner på hennes smärtstillande dos som gör henne väldigt hög och konstig. Imorse ville hon ha mat och vatten iallafall. Så skönt att se de små tecknen på att hon börjar komma tillbaka till sitt rätta jag igen. :)
 • 170404
  Oj vad kul det är hemma nu med de små som börjar ta för sig av livet. Till mamma Saffrans förtret som fortfarande gör allt för att de små inte ska ha så stor yta att röra sig på. Men de börjar bryta sig loss från de flesta avspärrningar vi gör och vill ut och se världen :)
  Vad gäller deras färger så ger det mig huvudbry. Kokos har visat sig vara brun och inte blå. Vad gäller Muskot så ändrar det sig från dag till dag. Han är inte lilatabby längre iallafall. Ibland tror jag på chokladtabby och ibland blåtabby. Det är lite ovisst än så länge. Förstår inte hur det kan skifta så från dag till dag.

  Vad gäller intressenter så känns det redan nu som jag har svårt att säga nej till alla som hör av sig. Det är fullkomligt galet vad folk som hört av sig. Jag vet ju knappt vad jag har att erbjuda än då de bara är 3 veckor än så länge. Så det ska bli ett angeläget problem att se dem utvecklas och se vilket hem jag tycker lämpar bäst beroende på utseende och framför allt personlighet. Jag är redan kär i dem båda, som vanligt! :)

 • 170327
  Dagarna bara flyger förbi. Hemma i kattlådan går det så fint och de små växer så det knakar verkligen. För varje dag ser man skillnad i storlek och utveckling med blotta ögat. Verkligen jättespännande! Jag har bestämt namn till de små. Sonen hemma tycker de ska heta Guy Diamond och Poppy efter filmen Trolls. Med tror det får bli mamma som bestämmer i det här fallet. Honan blir blåmaskad och får heta Kokos och hanen blir lila, eller ännu mer troligt lilatabby, och får namnet Muskot. Allt för att hålla temat efter mamma Saffran.
  Honan har jag förhoppningar om att behålla själv, men hanen söker nytt varaktigt hem lagom till veckorna innan midsommar. Än är det för tidigt att säga något om hans markeringar och om han håller för utställning osv. Men jag hoppas att jag blir varse om det inom kort.

 • 170311
  Två friska o fina kattbebbar tittade idag ut och såg dagens ljus.
  Kolla in under uppfödning för att läsa mer.

 • 170301
  Saffran närmar sig nu födselveckan och hon har blivit lite rund o go. Hennes temperament är så underbart, och det förstärks ännu mer när hon är dräktig. Vill sitta nära och mysa med matte så ofta det bara går :)
  Nästa vecka är det dags, så då kommer jag inte lämna henne ensam utan vi hjälps åt i vått o torrt :)

 • 170104
  Saffran är just nu på parning i Örebro så vi får hoppas att det tar sig på första försöket. Vi vet med säkerhet att de iallafall genomfört  parningsförsök så det ska nog gå vägen.

  Planer är till för att ändras verkar det som. På grund av olika omständigheter så blev det inte parning med den hane som varit förutbestämd sedan flera månader tillbaka. Nu fick jag lösa läget lite akut i direkt samband med löp. Känner mig ändå väldigt nöjd med utgången. Pappan till Saffrans 1a kull Golden Beauty's Maxon Jaxon är fortfarande fertil 8 år gammal så då fick det bli en favorit i repris. Tack Lena Berglund (Sajberkattens) för att jag fick tillgång till Macke med väldigt  kort varsel.
   
 • 161222
  Hela hösten har jag gått i parningstankar. Allt är planerat, testat och klart. Det är bara att självaste Saffran inte behagar att börja löpa. Hon har varit lite svår även andra höstar så jag har tvingats inse att jag får vänta tills i januari. Då brukar hon komma igång utan krussiduller. Och nu vankas det julefrid.

 • 160705
  Alla katter är nu utflyttade till sina nya familjer och det är en väldigt behaglig känsla att känna att de har fått det så bra i sina nya hem. Otrolig lättnad! Det är den känslan som gör det värt att vara  uppfödare och lägga ner sitt liv på de små dunbollarna :)

 • 160627
  Ibland ändrar det sig snabbt så nu är Tussilago åter till salu. Han är så go och trevlig så jag nästan funderar på om han ska få stanna, men tanken är väl iallafall att jag ska försöka hitta en ny fin familj till honom så han får full kärlek och fokus.

 • 160615
  Kullen är redan 12 veckor fyllda och igår var vi till farbror veterinär och fick alla papper klara med vaccin, besiktning o ID. Alla bebbar har verkligen blivit sina egna individer nu och jag kan inte säga annat än att jag är i kär i dem alla 3. Går inte en dag utan att jag skrattar åt dem och gläds åt deras äventyr.
  Samtidigt känns det så bra att jag känner att jag hittat 3 jättefina hem åt dem och jag tror verkligen att alla 3 kommer att få underbara liv i sina nya kärleksfulla hem.

 • 160530
  Oj vad tiden rusar! Kullen är redan 9 veckor och flera familjer har hört av sig. 2 av bebbarna är tingade och klara, men "Brunis" är fortfarande kvar till salu. Konstigt eftersom han är i särklass den mest sociala av de 3. Han kommer inte bli svårsåld den dag jag bestämmer mig för att aktivt lägga ut en annons på honom. Men känner inte att jag har särskilt bråttom heller...

 • 160518
  Idag var kullen till veterinären för sin första vaccinationsspruta. De skötte sig med beröm godkänt både hos doktorn och under sin första bilresa. Mamma Saffran var förståss också med som mentalt stöd. De lyckades charma veterinären så pass mycket så han var nära att vilja ta med sig någon hem. I helgen tänkte jag fösöka lyckas med med att ta nya bilder på de små. Försökte igår, men det gick inte riktigt enligt plan så det får bli ett nytt försök i helgen. Gäller att passa på när de är lagom trötta. Alla bilder har en tendens till att bli väldigt suddiga när de inte sitter still en sekund.

 • 160509
  Var några veckor sedan jag uppdaterade hemsidan nu inser jag så det är verkligen dags. Jag ägnar tiden mest till att njuta och umgås med de små liven. De utvecklas mer o mer för varje dag.
  Dessutom har det börjat höra av sig familjer som är intresserade av nya små familjemedlemmar. Jag som inte ens har börjat annonsera eller ens riktigt bestämt mig vad jag vill med de små än, men det är alltid lika trevligt att få träffa nya potentiella köpare från hela landet.

 • 160415
  Oj vad livet med kattungar är underbart! Jag får aldrig nog av att bara ligga och iaktta dem och se hur de utvecklas. För varje dag blir det lite tuffare, lite stadigare och får inte nog av att utforska världen runt omkring dem.

 • 160408
  Oj vad de utvecklas nu, för varje dag händer det saker! Det finns inget mysigare än att ligga vid bolådan och prata med dem så kommer alla 3 bebbar rumlandes på ostadiga ben och bara vill börja ta för sig av livet mer och mer. Ögonen har öppnats på samtliga och markeringarna börjar visa sig mer och mer för varje dag, men är fortfarande lite för tidigt att se än så länge.

 • 160406
  Nya kattungar födda i huset. 22 mars födde Saffran 3 små vita troll utan komplikationer. Allt gick så smidigt och det är hennes första kull som hon väljer att föda nattetid. Men vi var beredda så det var inga konstigheter. Alla 3 var ute inom 1 timme.

  Denna kull blev det 2 herrar och 1 tös, alla 3 med bra vikter redan från start.

 • 151008
  Alla kattungar har flyttat till sina nya hem. De verkar gå bra i de nya hemmen och det känns så rätt! Underbar känsla även om det självklart är väldigt tomt och tråkigt hemma nu igen utan småtramp!

 • 150904
  Alla nya ägare har nu bestämt sig vilket innebär att alla 3 bebbar är tingade. Jag känner mig nöjd med placeringen. Lilla Kajsa får flytta hem till pappa Lukas och Ronja och Rasmus kommer få flytta till samma familj och fortsätta leva o busa tillsammans. Det blir otroligt bra för alla parter så det känns skönt att ha med sig. Det är jobbigt som det är när man ska skiljas ifrån de små...

 • 150828
  Intresset fortsätter att strömma in. Jätteroligt men samtidigt självklart jobbigt att behöva tacka nej till vad det verkar väldigt fina och kärleksfulla hem. Jag har intresserade samt även köande familjer på alla 3 bebbar nu. Tror det kommer bli jättebra!

 • 150825
  Otroligt vilket tryck det har varit på kullen. Aldrig varit med om tidigare. Utan direkt annonsering så har familjer hört av sig från överallt i landet och är intresseade, så nu har jag spekulanter på alla 3 kattungar. Jättekul!

 • 150820
  Det var alltså ett helt år sedan jag uppdaterade sidan senast, men nu var det mer än dags. Jag har ju en kull kattungar som har hunnit fylla 6 veckor. De är så underbara! Första kullen när alla 3 ser ut att hålla för utställning! :) Tack så hemskt mycket Maggan Norlander för att jag fick låna din fina hane Nordkapsbergets Lukas. Det kommer bli mycket spännande att följa utvecklingen  på denna kull!!!

 • 140814
  Nu har tre av fyra kattungar flyttat. Kvar hemma är lilla Toblerone. Jag såg det först som ett omen att det var just han som blev kvar, men nu har jag börjat inse att han nog får ett bättre hem om även han får flytta. Han vill ha någon kattkompis med leksinnet kvar att busa runt med på dagarna. Man märker att han har det lite tråkigt med mamma Saffran o Tant Gucci hemma  på dagarna. Men han är verkligen en säregen go liten herre som jag har svårt att slita mig ifrån!!

 • 140807
  Kullen har nu fyllt 12 veckor och är veterinärbesiktade och har börjat flytta hemifrån. Det blir alltid en liten tår i ögat när det är dags, men samtidigt en skön känsla när man känner att man hittat rätt hem åt de små älsklingarna! :)
  Töserna flyttar nu i dagarna och en intressent finns på en av hanarna. Fortfarande finns en hane kvar och det är dessutom min favoritkille som ser ut att bli kvar. Nu står man i valet o kvalet, ska man resonera med hjärnan eller hjärtat? Lika svårt varje gång det är dags som sagt. Men jag måste nog samla mig och ta nya krafttag och sälja även lilla Toblerone inom kort, men han är ju så gooo!!

 • 140729
  Tiden rullar på läskigt fort. Snart är kullen redo att flytta hemifrån. De båda honorna är tingade men på grund av ett avhopp så är nu båda killarna kvar till salu. Jag är inte bekymrad över att de få bo kvar hos sin mamma några extra veckor och är övertygad att jag hittar något annat passande hem till de små ögonstenarna. Hör av er vid intresse.

 • 140715
  Kullen har nu fyllt 9 veckor och börjar verkligen bli egna individer. De har fått sin första vaccination och allt gick bra.
  Det har tyvärr visat sig att lilla Cloetta får en vit svanstipp och kommer säljas som sällskap. Det är alltså bara Fazer som ev kan säljas till utställning. Intressenter har börjat visa lite intresse men än så länge är det enbart KitKat som blivit tingad och kommer flytta hem till sin familj i Upplands Väsby om ca 1 månad.

 • 140702
  Veckorna går och kattungarna har redan hunnit bli 7 veckor. Intresse har börjat komma in, men än är ingen av bebbarna tingade. De är riktigt roliga just nu, och man vill helst stanna tiden för att få njuta av dem så mycket som möjligt.

 • 140625
  Nu börjar det bli liv i lyan hemma. Alla 4 bebbar härjar runt fritt i hela huset och har dessutom fått sällskap av min pappas 2 vuxna hanar. Nu är det alltså 8 katter hemma totalt och det är lite mer än jag är van vid. Man vill hinna med att ge alla samma dos uppmärksamhet och kärlek varje dag, tur jag snart har semester! :)
  Nu har jag äntligen fått till ftp-programmet också så att jag kan lägga ut uppdateringarna av hemsidan. Då är det även läge att lägga ut lite annonsering på birma.se etc så att man får visa upp de små godingarna där hemma.

 • 140613
  Det finns återigen härliga kattbebisar i huset och då är det dags att uppdatera hemsidan :)
  12 maj föddes 4 stycken fina ullbollar och Saffran skötte allt galant på egen hand, även om matte satt som en hök utanför bolådan och gärna ville vara med på ett hörn. Det visade sig vara 2 töser och 2 killar som tittade ut. Färgerna är fortfarande inte helt spikade, men det börjar väl framgå något mer nu när de fyllt 4 veckor. Se mer under uppfödning.

 • 130819
  Alla kattungar har nu flyttat till sina nya hem  och det är så enormt tomt och tråkigt hemma igen. Inget bus o stoj, ingen som biter en i fötterna på nätterna och inga vansinneslöp genom hallen på kvällarna. Gud vad jag längtar tills det är dags igen! Jag fick blodad tand av den här fina och mysiga kullen så nu vill jag bara fortsätta på min uppfödarkarriär som legat på is flera år.

  Nu får man bara hålla tummarna att allt går bra för bebbarna i sina nya familjer och att de får förbli friska, sunda och mysiga många många år framöver. Jag känner iallafall att jag hittat helt rätt hem åt dem och det känns verkligen skönt i hjärtat! Lika jobbigt varje gång de ska flytta hemifrån men trösten i eländet är just att man känner att de kommer få det toppenbra och snabbt glömmer sitt tidigare liv.

  31/8 får jag träffa 3 av dem igen och det skall bli väldigt kul. Då är det utställning i Eskilstuna och jag kommer för första gången i min karriär tävla i kullklass! Häftigt! Hoppas de får fina bedömningar trots lite avsaknad av kilar på sina håll. Det ska hur som helst mest bli underbart kul att få se dem igen några veckor efter deras flytt!

 • 130807
  Sista veckan har det hänt saker. Mint och Cumin har flyttat till sitt nya hem och det verkar gå väldigt bra så det känns skönt i kistan! Lite tomt hemma som alltid när bebbarna börjar flytta dock. Cayenne och Curry bor kvar hemma. Cayenne är tingad och kommer flytta under nästa vecka. Curry är fortfarande inte tingad och det känns konstigt men en så underbar kille. Tänkt om man skulle kunna behålla honom...!? Tyvärr blir det svårt men jag måste försöka hitta ett nytt hem åt honom inom kort.
        
   Mint och Cumin innan de flyttade till sitt nya gemensamma hem.

 • 130708
  Oj, vilket röj det är här hemma dagarna i ända nu. Livet leker! Alla bebbar är så goa och härliga så det är svårt att inse att man ska skiljas ifrån dem om bara 3 veckor :'( Det är just den biten som är det jobbigaste med att ha en kull.

  Intressenter har börjat höra av sig och idagsläget är 2 katter tingade och 1 till om det sist löser sig med ev fodervärd. Curry, den stora charmören, är det flera som vill ha men ingen som tagit det sista steget än. Å andra sidan förstår jag verkligen att man "vill ha" honom, han är svår att säga nej till om man väl träffat honom!

 • 130624
  Nu är det fart o fläkt kan jag lova. På självaste midsommarafton bestämde sig hela gänget att de inte ska sitta bakom någon inhängnad längre. Ingenting höll dem kvar där, så det var bara att ta bort avspärrningarna och låta dem springa fritt i hela huset.
  Jag trodde Saffran skulle få frispel eftersom hon varit så mån om var de ska bo någonstans, men denna gång firade hon med att rusa över hela huset och leka så villt med bebbarna att t.o.m de fick stanna upp och fundera om mamma var helt galen eller bara glad :)

  Nu har även kattungespekulanter börjat höra av sig. Denna vecka har jag 2 besök, och jag som inte ens börjat annonsera ännu. Väldigt spännande!

 • 130610
  Kattungarna växer och utvecklas. Varje ledig tid när sonen sover sitter jag inne i rummet och kan inte få nog av de små. De gör mig även lite förbryllad emellanåt. Det började med att en av dem "bytte" kön. Jag hade trott hon var en hane men tji fick jag.
  Någon vecka senare bytte 3 av dem färg. Min bruna hane var helt plötsligt blå och även båda bruntabbybebbarna valde att konvertera till blåtabby. Förstår inte hur de kunde vara så bruna till en början?!? Nu börjar jag dessutom vackla om den sista i gänget, chokladtabbyn, verkligen är tabby eller solid choklad. Svårt det här, men det enda man vet är att det kommer visa sig inom någon vecka! :)

 • 130525
  Hemsidan äntligen uppdaterad igen efter alla år!!

 • 130506
  Det var många år sedan sist, men nu har kattungar födds i huset igen! Det är en efterlängtad kull efter min norska importhona Saffran som idag fick 4 små söta troll. Allt gick bra och hon skötte arbetet helt själv. Jag kan dock erkänna att jag var en smula nervös och visste inte riktigt vad jag skulle göra av min son som gärna ville hjälpa till lite han med :)

 • 2009-2013
  Hemsidan (och egentligen hela katteriet) har legat nere några år.
  Jag har enbart haft kastrater hemma och inte haft utrymme för fler katter o uppfödning. Även utställningar har det varit dåligt med, katterna fick sin efterlängtade pension.

 • 090831
  Kattungarna fyller 9 veckor i morgon och är så härliga och jag vill inte att denna tid skall ta slut. Nu är dock alla bebbar tingade och det bästa av allt är att jag känner mig mycket nöjd med deras nya familjer. De kommer få det så bra i sina nya hem! Skön känsla :)

  De skötte sig väldigt bra under sitt första besök hos veterinären och inte ett pip när man kör bil. Vi klipper klor och har pälsvård 1 ggn/vecka och inga som helst protester, även om det är väldigt kul att leka o bita i borste och klotång! Det som är absolut svårast med de små är att få dem att vara stilla 2 sekunder så man kan ta kort! Men då är väl allt precis som det ska vara med små bebbar hemma :)

 • 090817
  Först och främst vill jag gratulera min mamma som fyller år idag!

  I morgon fyller kullen 7 veckor och jag har inte ens hunnit uppdatera hemsidan med 6-veckors bilderna. Men nu ligger de äntligen med under uppfödning. Det börjar bli riktigt svårt att få bra bilder på busungarna. De är inte still en sekund så bilderna varierar kraftigt.

  Sedan har vi även haft intresserade kattungeköpare på besök. Det lutar åt att en kattunge kommer få flytta till Sundbyberg, en till Skövde och 2 flyttar hem till min pappa i Upplands Väsby.
  Det kommer bli jättebra!

  Annars går allt som det ska här hemma. De små liven börjar ta sig över allt som fungerar som avspärring, vill vara i hela lägenheten så snart får matte ge med sig. De äter barnpuré blandat med torrfoder och går duktigt på lådan. Mamma Zoya tar mer och mer semester dagtid när vi andra fungerar som barnvakt. :)

                            


 • 090802
  Matte har varit på semester till Finland och husse har varit kattvakt, vilket han klarade fint. Både mormor, mamma, pappa och alla 4 bebbar verkar må prima. I veckan har de börjat få smaka välling o majspuré. Dessutom håller de på å lär sig konsten med kattlåda. Resultatet: Alla 4 älskar kattsand mer än välling!

  De får större och större rastgård och idag har de rejsat runt på stora vardagsrumsmattan. Jättekul, men varför kan man inte få se resten av världen när vi ändå håller på!?!

 • 090725
  Tiden rinner ifrån oss här. Kattungarna har passerat 3 veckor med råge och är snart 4. Jag hinner inte uppdatera hemsidan med nya kort i den takt de växer!

  Kenzo har nu kastrerats så tyvärr säger jag till er som visat intresse att låna honom för parningar. Allt gick väldigt bra, de första dagarna var han lite deppig men det dröjde inte mer än 2-3 dagar så kände man igen hans rätta jag igen när han flög på brudarna här hemma :)

 • 090716

              
  Sommar, sol och semester!
  Kattungarna växer så det knakar. Det var som jag misstänkte 4 fina herrar och jag misstänker att alla blir brunmaskade. Man börjar nu vid 2 veckors ålder se rätt tydliga markeringar iallafall i bak. Vita tassarna sitter där det ska, även om man inte kan se allas kilar än men på ett par ser det ut att bli fina kilar.
  Vi har försökt ta lite bilder på dem här hemma idag men det är som säkert alla vet inte det enklaste. Mycket skrik vilket leder till att både mamma, pappa och mormor blir oroliga och vill vara med att trösta. Jag har lagt upp några kort under uppfödning. Som det ser ut nu har två av herrarna klotrunda huvuden medan 2 har lite mer ovalt. Än har de inte fått namn även om jag har mina funderingar. Inte bestämt vem som är vem än : )
                                                 
 • 090707
  Idag fyller knoddarna 1 vecka och alla växer och frodas. Hela familjen verkar må bra så det är skönt att se.
                                                   

  Jag har nu även beställt tid för kastration av Kenzo, så hans sista parning är nu definitivt gjord.

 • 090701
  Det har hänt grejer i Dunhjärtat's uppfödning. Igår fick Zoya inte mindre än 4 kattbebisar! Det blev tyvärr inte den enklaste förlossningen man kunde önska, utan nr4 fick snittas ut och Zoya blev i samband med det även kastrerad. Mer info om detta samt bilder kommer inom kort.

  Jag vill även passa på att gratulera 2 släktingar.
  I lördags fick Kenzos pappa Saphire Extreme MidnihtSun sitt sista CACE i Uppsala och blev Supreme Champion. Inte nog med det, han passade även på att bli Best in Show Hane!!!

  På samma utställning fick Kenzos dotter Kronjuvelens Cassiopeia "Alice" sitt första ex1 och slog även hon till och blev BIV samt nominerad på sin första utställning!

                           

 • 090615
  Snart midsommar, men bara regn regn o regn. Jag och katterna håller oss mest inomhus :(

  Zoya är nu i sin 7e dräktighetsvecka och vi börjar så smått förbereda oss för smått här hemma :) Bolådan står redan bäddad i sovrummet men den enda som uppskattar det är Gucci. Hon vet minsann vad bolådan betyder, äntligen ska hon få bli mamma igen...!? Nej nej, denna gång ska hon få bli mormor, men Zoya förstår inte riktigt varför man ska ligga i den där konstiga lådan när det finns bokhyllor och strumplådor... Matte börjar misstänka att detta kommer bli en kamp som den mest envisa kommer att gå segrande ur...!?!

  Sedan har Kenzo haft dambesök igen. Hade ju inte tänkt para honom något mer nu efter Zoya, men planerna ändrades.
  Han har dessutom varit alldeles för på Zoya sedan hon kom hem igen (i 4e veckan) så han fick bo hos pappa ett par veckor för att lugna ner sig. Jag hoppas att han nu fått leva ut lite hormoner på kattflicka några dagar så han håller sig i skinnet här hemma. Vore så kul ifall han fick vara med och busa runt med Gucci och Zoya här hemma. Gucci har blivit som kattunge på nytt när hon fick hem sin dotter att leka med. De fann verkligen varandra direkt. Härligt att se hur nära de är varandra och hur kul de har ihop!!

 • 090517
  Norges nationaldag, man måste väl fira denna dag tillsammans med sina norska grannar :)
  Det har vi gjort! Idag blev Gucci Internationell Premier! Grattis min lilla stumpa! Dessutom passade hon på att bli BIV också. Allt detta på Birkas utställning i Märsta.
  Sedan har jag lagt till lite bilder på alla små bebbar, kolla in under uppfödning, Kenzos avkommor :)

 • 090503
  Idag fyller Kenzo 2 år!!! Jättegrattis till min stora kille. Dessutom firade han födelsedagen med att bli Internationell Champion!! :)
  Inte illa, men detta fick bli Kenzos sista utställning på många år, alltså innan han blir lycklig, fin, härlig, cool kastratherre :)

  Dessutom har Kenzo blivit pappa igen. Igår 2 maj föddes 3 stora bebbar hos Pärltäppans uppfödning. Hoppas jag får del av bilder att lägga ut under Kenzos avkommor snart. Där kan ni också se alla andra härliga dunbollar som börjar växa på sig.

  Sedan har vi även haft hem vår lilla Zoya på Stockholmsbesök. Hon fick en trevlig vecka upp med lekfarbror/pojkvän samt mamma Gucci. Hon verkade tycka Kenzo var väldigt stilig och passande pappa och samtidigt fann hon sin mamma som väldigt kul lekkompis. I slutet av veckan när löpet hade lagt sig lite tillbringade hon den mesta av sin vakna tid ute, här tillsammans med mamma i skuggan under en buske :)

           

 • 090415
  Det hann visst gå mer än 1 månad innan nästa uppdatering, men har giltig förklaring. Jag har gått och blivit sambo så vi har haft en del med flytt osv att göra sista tiden. Dessutom hade vi inte plats för min dator så jag har fått köpa en bärbar och kasta ut min gamla. Innan allt jox är som det ska, ja ni förstår... :)

  Kenzo har hunnit blivit pappa flera gånger om under tiden.
  22 mars födde Kronjuvelen's Lady Cordelia 1 bebbe och dagen efter födde Moussen 3 bebbar. Tyvärr överlevde bara 2 av de sistnämnda. Gå in under Kenzos avkommor och läs mer.

  Sedan vill jag självklart passa på att säga GRATTIS till min lilla skruttis nere i Skövde!! Madame de Coeur "Zoya" fyller 1 år idag!Kan inte förstå att det är ett helt år sedan hon föddes här hemma!? Jag kan även passa på att berätta att det har blivit lite ändrade planer vad gäller henne. Jag kommer att para henne med min hane nu inom kort. Planerna var först att avvakta till i sommar/höst, men som alla vet, det blir aldrig som man planerar här i kattvärlden! :)
  Jag återkommer med mer info om detta när jag har något kul att berätta.

  Sist men inte minst vill jag passa på att önska alla en GLAD PÅSK lite i efterhand. Glad att jag har möjlighet att sitta lite mer vid datorn nu igen. Här är Kenzos sötnosar ur kullen med Kronjuvelen's Lady Ophelia, ca 4 veckor gamla. • 090309
  Hemsidan är äntligen uppdaterad och några sidor och bilder är omgjorda. Hoppas jag inte missat något viktigt. Ska försöka få tid att uppdatera lite mer löpande.

  Dessutom har Kenzo blivit pappa igen. Det var länge sedan sist men igår föddes 3 stora runda krabater hos Kronjuvelen's uppfödning. Se mer under uppfödning/Kenzos avkommor.

  Sedan vill jag passa på att gratulera Susanne Andersson och Maximus (Zoyas pappa) som hamnade på andra plats i årets katt, Sverak, bästa avelshane! Bra jobbat!!!

 • 090118
  Länge sedan jag uppdaterade igen. Suck! Att man aldrig har tid för detta?!?

  Kenzo har nu äntligen HCM-skannats. Allt såg väldigt fint och normalt ut enligt Jens Häggström, så det var skönt. Han var en så duperduktig cool kille. Jens beundrade verkligen hans coolhet!

  Kenzo har även hunnit med parning med 2 systrar; Kronjuvelen's Lady Cordelia (SBIg) och Kronjuvelen's Lady Ophelia (SBIf). Ska bli spännande och se vad det blir för små juveler :)

  Hemsidan är inte helt uppdaterad på sina håll. Jag hoppas jag får mer tid för det här inom några veckor. Dags att lägga till lite nya bilder etc.

 • 081116
  Jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera denna hemsida i höst. Skäms på mig! Det har varit så mycket annat den sista tiden. Bland annat har vi hunnit med 4 utställningar och har nu en stolt Champion-kille och en Premier-dam i familjen. På BIKs utställning i Tibro i oktober blev Gucci även nominerad och fick 2 av 5 röster i panel. Då hade matte (dun)hjärtat i halsgropen vill jag lova :)
  En enda röst ifrån att bli BIS. Nästa gång går vi hela vägen :D

 • 080929
  Jag vill passa på att meddela att det fortfarande finns härliga kattungar efter Kenzo som säljes främst för sällskap, men även utställning. Färger i blått o brunt, både honor o hanar. Hör av er till Gullvi & Possum's uppfödning om ni är sugen på en busig livskamrat. Tel 08-663 98 23

  Det är alltså Kenzo som är lycklig pappa och mammorna är Possum's Unforgettable Blue (Madonna) och Possum's Utopia.

 • 080920
  Ett MEGAGRATTIS till min allra bästa VOFFLA idag på hennes
  30-ÅRSDAG!! Tänka sig att tant blivit så gammal!
                           
 • 080915
  Tiden går fort och jag har inte uppdaterat sidan på ett tag nu. Semestern har passerat och både jag o katterna verkar ha överlevt. Jag har anmält båda katterna till några utställningar annars så finns det inte så mycket planerat.
  Jo, det ska bli hur kul som helst att få återvända ner till Tibro/Skövde här nu om några veckor. Då ska jag äntligen få se min bebis Dunhjärtat's Madame de Coeur igen!! Hon fyller dessutom 5 månader idag! Grattis Bebis!! :D

 • 080811
  Livet lunkar på här hemma. Vi har väl alla kommit över tomheten efter lilla bebis och har fått njuta av en varm o härlig sommar nu. Gucci börjar få tillbaka lite päls dessutom. Ska bli spännande o se hur hon blir som kastrat.

  Idag har jag också fått bild på Kenzos första son Douglas. En riktig liten läckerbit ser det ut att vara. Hoppas jag får möjlighet att se honom i verkligheten här inom kort.                                 

  Kenzos andra 10 barn har jag inte heller sett än, men de verkar växa och må väldigt bra de med. Solida tjejer o killar i blått o brunt.

 • 080715
  Lillan har flyttat o det är sååå tomt här hemma!! Men allt har gått bra och hon trivs bra i sitt nya hem nere i Tidan. Mamma Gucci och lekfarbror Kenzo verkar också förstå att denna lekepok är till ända. Bara matte som inte riktigt förstått det hela än...

  Något ännu roligare. Kenzo har blivit pappa på nytt. Denna gång slog han till med råge och det blev inte bara en bebis som tidigare utan 5+5 stycken!! Alltså, 10 bebisar har föds hos Possum's uppfödning och alla har Kenzo som pappa. De lyckliga mammorna är Possum's Unforgettable Blue (Madonna) och Possum's Utopia. Är ni intresserad av en avkomma efter Kenzo är ni välkomna att höra av er till Gullvi och Possum's uppfödning.
  Bilder hoppas jag kommer så småningom.

 • 080620
  Midsommarafton och Kenzo har blivit pappa för första gången!! Det blev en liten Douglas :) Stolt mamma är Chimär's Ydmila "Moussen". Allt har gått bra så vi får hoppas den lilla kraken växer till sig o blir en stor mysig hane precis som sin far.
  Grattis önskar vi Laudabilis uppfödning, Pernilla Starck!

 • 080613
  Här hemma är det full fart! Kenzo har äntligen fått någon att röja runt med som dessutom har mer spring i benen än han. Lilla bebis, som ska kallas Zoya, är ett energiknippe som älskar att klättra. På något vis tar hon sig upp på det mesta fastän hon är så liten. Hon iakttar först de vuxna och sedan vet hon precis hur man gör :) Målmedveten och envis som få!!

 • 080602
  Det är nu bestämt att om inget oförutsett händer så kommer lilla S*Dunhjärtat's Madame de Coeur flytta ner till Tidan där hon kommer få ett underbart liv tillsammans med Ingrid o Björn :)
  Jag är mycket glad för att de fattat tycke för min lilla bebis och jag är övertygad om att de kommer trivas bra tillsammans!

 • 080525
  Mors dag! Gucci har fått en smaskig måltid dagen till ära! :)
  Jag har uppdaterat lite under uppfödning.

 • 080511
  På dagens utställning fick äntligen Kenzo sitt första CAC. Men det var inte bara han det gick bra för. Med på utställningen fanns även pappa Ozzy. Pappa slog ut sin son löjligt lätt i Biv:en. Men pappa är finare än så, han blev även Nom och BEST IN SHOW!!!
  Som om det inte vore nog så tog han även titeln Bästa avelshane!! (Men det var ju Kenzos förtjänst! ;) )
  Ett megagrattis till Ellinor som äger världens läckraste birmahane!
  Jag har mina drömmar om att son får slå farsan en vacker dag :D
                           
 • 080502
  Lagt till lite bilder på Madame under uppfödning. Mamma o dotter mår kanoners.


 • 080427
  Då har Kenzo varit på utställning igen. Denna gång gick det inte så bra. Han blev Ex2 och jag måste säga att jag blev missnöjd med hans bedömning och kände att den var väldigt orättvis. Men men.. alla domare kan inte älska alla katter... Ny chans redan om 2 v.

  Sedan vill jag sända ett stort GRATTIS till Lena Berglund (Sajberkattens) som idag blev BIS med Herrgryts Zaga, dotter efter Perfect Rush och alltså Guccis barnbarn!! Släkten är alltid bäst!!

 • 080426
  Lagt till bild på lilla Madame de Coeur, 10 dagar gammal och hon har precis börjat öppna ögonen lite smått. Jag tror hon blir en liten chokladmaskad tös, men återkommer när jag är helt säker :)

 • 080423
  Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idag fick Gucci kastreras akut efter att plötsligt insjuknat i sviter efter sin födsel förra veckan. Lilla Madame var med på sjukhuset hela dagen och skötte sig utmärkt. Både mamma o dotter fick mycket uppmärksamhet o beundran :)
  Kenzo har visat sig vara en exemplarisk fadersgestalt. Han tar väl hand om den lilla, speciellt nu när mamma varit dålig. Så fort Madame ligger själv och börjar pipa är han där och håller handen. Han vill dessutom gärna hålla Gucci sällskap när hon sköter sin mammaroll på bästa möjliga sätt. Tror han sitter och tittar och  lär sig hur man gör för framtida bruk! :)

 • 080418
  "Dunhjärtat's Madame de Coeur" har hunnit bli 3 dagar. Hon växer o äter för fullt så viktkurvan hänger inte riktigt med. Dessutom visar hon tydligt hur mysigt livet är och spinner för fullt, högt o tydligt, endast 3 dagar gammal. Denna brud kommer bli något alldeles speciellt!

 • 080415
  Idag var det då dags för födsel. 10:31 föddes den första, en liten flicka på 88g men såg ut att må väldigt bra, pigg o fin. En dryg halvtimme senare kom bebis nr2. Även det en flicka, men mådde inte alls lika bra. Hon dog tyvärr inom 1 timme. Nu får mor och dotter fortsätta att växa till sig lite o må bra så återkommer jag med bilder osv vid ett senare tillfälle.

 • 080413
  Birkas utställning igår. Kenzo fick en väldigt lovande bedömning, men stod sig inte helt ut i konkurrens mot sin äldre halvbror.  Han fick dock mycket bedöm för sin massa o storlek, så idag skulle jag väga honom tänkte jag. Jag trodde i min vildaste fantasi att han fortfarande var min lilla plutt men märkte när jag hämtade hem honom från pappa att han måste ha vuxit en del. Nu väger han drygt 4,4 kg (11 mån) men fortfarande smal. Nu väntar ju dock en tid med bebismat :D

  Jag vill också passa på att gratulera Susanne o Maximus. Maximus blev nominerad och fick en röst i panel! Dessutom gick det väldigt bra för hans första kull, 3 fina tjejer, varav en av dem också kom hela vägen upp till panelen :) Han är verkligen så fin Maximus och barnen verkar ärva alla hans bästa sidor. Jag ser verkligen fram emot att se vad som ligger o döljer sig inne i Guccis mage. Inte länge kvar nu :) Kanske redan i morgon...

  Här på hemsidan har jag lagt till lite bilder på mina katter i galleriet och lagt till en rullist på startsidan.

 • 080405
  Å idag är det min tur att bli stor, jämn o fin! :)
  Idag fyller jag 30 bast!! :)))
                          
 • 080323
  Ett stort GRATTIS till VÄRLDENS BÄSTA KOLLEGA och KOMPIS!
  TINA fyller idag 30 ÅR!! Massa kramar tjejen!!
  Önskar dig dessutom all lycka till med magen :)
                           
 • 080322
  En riktigt GLAD PÅSK önskar hönsmamman o de två kycklingarna!
           
 • 080320
  Uppdaterat sidan lite här och där. Speciellt galleriet. Nu fungerar internet som det ska hemma också...

 • 080311
  Kenzos provsvar har kommit från Finland. Resterande väntar jag inom kort.
  Inväntar fortfarande uppkoppling hemma. Inte fått det att fungera helt än men inom någon vecka borde det vara klart. Innan dess görs inga större förändringar med sidan.

 • 080306
  Grattis till min bror Krille som fyller 35 år idag!

 • 080305
  Uppdaterat diverse grejer som inte fungerat samt lagt till lite i galleriet.
  Igår var jag dessutom till veterinären med Kenzo och tog blodprover för FIV/FeLV, blodgrupp, chlamydia samt rabies.
  Han var jättesnäll!! Men var noga med att ta i lite extra så att ingen i Täby skulle undgå att höra hur taskiga vi var emot honom :)
  Testsvaren läggs ut så fort jag får dem.

 • 080301
  Hemsidan äntligen någorlunda klar och publiceras för första gången.
  Tack till Andreas Granander och även Magnus Andersson för att ni ställt upp och tagit er tid att svara på mina frågor i tid och otid. Massa tack även till Tina för alla dina uppmuntrande ord och stöttningar när allt inte gått som planerat med tabeller, koder och internetleverantörer.
  Å tack Peter för mitt nya smeknamn "Dunis" :)