Zoya

Zoya är ur min egen uppfödning och var resultatet av min första egna kull med mitt stamnamn. Hon blev ensam i kullen och en mycket speciell tjej. Hon har ett runt fint huvud med bra bredd, bra haka och en mycket fin panna. Hon har bra öronstorlek och en fin blå ögonfärg samt ett underbart uttryck. Zoya har även en mycket bra maskfärg och jag kunde tidigt se hennes markeringar. Sedan skadar det inte att hon fått rätt bra med päls samt en fantastisk benstomme och storlek, precis som mamma Gucci.

Jag hade väldigt svårt att sälja denna tjej! Hon har allt en birma ska ha och dessutom ett helt otroligt temperament. Vad man än gör har hon aldrig fått för sig att morra eller fräsa åt någon!
Dock saknas det lite vitt på en framtå vilket försvårade hennes utställningskarriär. Jag bestämde mig för att istället placera henne på foder hos en av mina allra bästa vänner nere i Skövde. Det var ett svårt avsked, men jag har inte ångrat mitt beslut en enda sekund. Hon har det så bra en katt kan ha det med sin nya familj och är deras egna lilla dunhjärta.

Läs mer om henne under uppfödning, Dunhjärtat's första kull.

Denna härliga tjej parade jag sedan med min egen hane Kenzo. Resultatet blev 4 bruna hanar som alla såldes som sällskap. En av sönerna fick flytta med sin mamma hem till Skövde. Läs mer om kullen under "tidigare kullar".  

Testad:       Blodgrupp: A
                 FIV/FeLV: Negativ april -09Phoenix Pride Erigone              Saphire Extreme MidnightSun

             Mor: IC Saphire Extreme       Far: EC Nounou's
                Like Paradise, SBIn           A French Love, SBIb        

 

Tillbaka till Katterna