Saffrans första kull

 

I Saffrans första kull fick vi 4 stycken kattungar 130506!!!

Alla katter i kullen är nu sålda!

De lyckliga föräldrarna är min norska hona

N*Haba Haba of Sembelance "Saffran" (SBIn)
&
IC S*Golden Beauty's Maxon Jaxon "Maxon" (SBIc21)

   

Det blev 2 hanar och 2 honor denna gång.

Leveransklara från 29 juli.

Temat för kullen blir kryddor efter mamma Saffran :)

Tack Lena Berglund S*Sajberkattens för att jag fick låna din mysiga hane. Hoppas bebbarna ärver hans mysfaktor och härliga temperament.

S*Dunhjärtat's Super Mint Condition
SBI a (blåmaskad)
hane


3 veckor


5 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor

Denna lilla herre har jag svårt att slita mig ifrån. Dels har han ett otroligt runt och fint huvud men framför allt är han så go! Han är lugnare än sina syskon och en riktig spinnmaskin. Vill gärna ligga i knäet o mysa.

Jag trodde länge han var solid brun tills en jag en dag såg honom i solens strålar och inser att han är blå och inte brun. Jag blev lite förvånad men lika glad ändå för denna herre kan man inte annat än älska.

Han är som sagt väldigt fin och rund i huvudet.  Markeringarna kunde vara bättre, handskar och sockor är ok, lite låg fram på innertån. Han ser ut att bara få en kil och kommer därför säljas som myskille/avel.

Mint kallas idag Sasha har flyttat tillsammans med Cumin till Anders & Karolina i Nyköping.

S*Dunhjärtat's Sweet Little Cumin
SBI a21 (blåtabbymaskad)
hona


3 veckor


5 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor

Denna lilla dam försöker ge uttryck av att vara lite fin i kanten, men sedan blir hon yrvädret själv. Hon gillar att bita i tår o fingrar :)
Hon var den blyga i kullen till en början men förvandlades till en tuff brud som ger syskonen (o människorna) vad de tål.

Hon ser ut att få fina markeringar som håller för utställning. Handskar, sockor o kilar är på plats. Hon är dock inte lika rund i huvudet som sin bror Mint, men det är å andra sidan svårslaget! Dock är hon söt som socker!

Mint kallas idag Noomi har flyttat tillsammans med Mint till Anders & Karolina i Nyköping.

S*Dunhjärtat's Hot Cayenne Royal
SBI c (lilamaskad)
hona


3 veckor


5 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor

Detta är en stor och fin tös! Jag trodde de första veckorna att det var en kille eftersom hon var störst i kullen och tog för sig av livet tidigt. Men det visade sig vara en tjej. Hon har en enorm livsvilja och är alltid den som hittar på bus och rymmer från alla avgränsningar till mamma Saffrans förtret. När de övriga i kullen växte ifatt fick hon lugna ner sig lite. Idag är detta en mysig tjej som inte är lika "bitsk" som sin syster. Hon satsar istället på att vara den sociala typen och är alltid med där det händer saker.

Jag trodde hela tiden att Cayenne var choklad eftersom hon var så tydligt markerad. Det visade sig dock samma dag som jag skulle skicka in registreringsdokumenten till Sverak att hon istället var lilamaskad, dock den kallare nyansen och inte så rosa som lilamaskade birmor kan vara.

Hon har ett väldigt fint och runt huvud. Hon är i dagsläget fortfarande väldigt ljus på sina ben, men hon ser ut att få väldigt fina handskar o sockar och kilarna börjar framträda fint på bakbenen. En social dam med klös i men samtidigt en riktig mysmaja!

Lena Berglund i Örebro (Sajberkattens) äger ju pappa Maxon. Hon förälskade sig redan tidigit i Cayenne. Till slut lyckades hon hitta en foderfamilj i Norberg. Å så blev det. Cayenne flyttade tillsammans med Lenas andra hona Summer, som endast är 1 dag yngre än Cayenne. Snacka om att de brudarna kommer hitta på mycket skoj och bus tillsammans.

Håller alla mina tummar o tår för att Cayenne kommer fortsätta att utvecklas fint och att hon kommer ta många fina priser o titlar på kommande utställningar. Å inte minst att hon blir en toppenbra mamma och får många härliga bebbar i sitt kommande liv som avelshona. Ska bli kul att följa henne de närmsta åren!

S*Dunhjärtat's Mr Cuddly Curry
SBI a21 (blåtabbymaskad)
hane


3 veckor


5 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor

En blåtabbyhane som charmar alla som kommer på besök. Till en början var han rätt anonym i kullen, men nu har han tagit för sig betydligt och blivit enormt social och cool. Han är så mysig och busig, alltid redo för lek eller gos. När de andra sover kommer han gärna o vill mysa i knät. Han älskar barn och har insett att där har han sin chans att busa hur mycket han vill om man är beredd på att man själv kan få sig en känga emellanåt (sonen är bara 11 månader) Vippor eller tår, spelar ingen roll, han bara älskar att vara i fokus. De har så kul ihop så jag blir lite ledsen i ögat att denna herre en dag kommer flytta hemifrån o lämna oss här utan hans enorma charm. Även han är en riktig spinnmaskin som gärna kommer o lägger sig brummandes tätt intill på kvälar o nätter när allt annat sover.

Även denna herre såldes som sällskap. Han har fina markeringar på tassarna (något låg i fram) men saknar kilar på båda bakbenen.

Curry flyttade till Gotland hem till familjen Höglund/Kuhlau. Där kommer han få det toppenbra och få leka med familjens två barn. Det kändes som ett tecken när Anna kontaktade mig ang Curry. Hon är uppvuxen på vår granngård hemma i K nivsta. Nu bor hon på Gotland, inte långt ifrån där mina svärföräldrar bor. Jag kommer kunna hälsa på Curry flera gånger per år och det skall bli så kul att se hur denna charmör utvecklas i framtiden!


Alla kattungar är sålda och har flyttat till sina nya familjer.

  Namn Färg Kön Ändamål Status
Super Mint Condition SBI a hane sällskap/avel Såld
Sweet Little Cumin SBI a21 hona sällskap/avel/utställn Såld
Hot Cayenne Royal SBI c hona sällskap/avel/utställn Såld
Mr Cuddly Curry SBI a21 hane sällskap/avel Såld

Till salu: Ingen har bestämt sig för att köpa katten ännu.

Reserverad: Intressent finns men har ännu inte tingat katten.

Tingad: Ny ägare finns och det är klart att de ska köpa katten.

Såld: Katten har flyttat till sin nya ägare.


Mys i bolådan


Cayenne i topp, därunder har vi Cumin till vänster o Curry till höger.

 

Tillbaka till Uppfödning