Saffrans 3e kull

Alla kattungar har flyttat till sina nya hem.

Kullen föddes 2015-07-04

De stolta föräldrarna var

N*Haba Haba of Sembelance "Saffran" (SBI n)
&
SC S*Nordkapsbergets Lukas DVM (SBI c21)

Saffran   
          
                                                               

Det blev 2 honor och 1 hane denna gång.

Inavelsgrad: 0,26% på 8 generationer.
Båda föräldrarna är hcm-skannade u.a.

Temat för kullen var Astrid Lindgren :)

Tack Maggan Lorlander S*Nordkapsbergets för att jag fick låna denna supermysiga och fina hane. Lukas morfar är min förra avelskatt Zoyas pappa. Så det blir lite att få in gammalt avelsblod i Saffrans linjer. Det verkar som han är duktig på smitta av sig, kattungarna verkar bli precis lika fina som sin pappa. Lukas har  mycket tack vare sitt lugna och fina temperament kunnat ställas ut mycket med väldigt fina resultat. Han har fått en DVM titel vilket innebär att han har blivit "Bäst i Variant" inte mindre än 10 gånger som fertil. Det är en väldigt fin merit och inte många fertila hanar som klarar. Bara bedriften att sköta sig som fertil i 6 år!
Hoppas bebbarna ärver hans mysfaktor och härliga temperament.

S*Dunhjärtat's Ronja Rövardotter
SBI n (brunmaskad)
hona -  för sällskap/avel
SÅLD


2 veckor


3 veckor


5,5 veckor


7,5 vecka12 veckor

Denna lilla dam är det fart i. Hon ger sin bror en kamp om vem som är tuffast o starkast. Hon är söt som socker och ser ut att få väldigt fina former. Huvudet är mycket fint och väldigt rund och fin.  Tyvärr blir hon låg i fram så hon är inte helt ämnad för utställning men har ändå vitt på alla tår så hon är fullt godkänd. I bak ser sockorna bra ut och hon har två kilar.

Ronja är såld som sällskapsdam och flyttade hem tillsammans med sin bror Rasmus till Heike Schneider med familj i Stockholm.

S*Dunhjärtat's Kajsa Kavat
SBI b21 (chokladtabbymaskad)
hona - för show/sällskap/avel
SÅLD


3 veckor


5,5 veckor


7,5 vecka


12 veckor

Denna lilla dam är chokladtabby och ser väldigt lovande ut. Hon var till en början lite mindre och mer försiktig än sina syskon. Det har nu börjat jämna ut sig. Lugn och harmonisk dam, men som gärna ger syrran eller brorsan en match ibland när de minst anar det.  Hon ser ut att få väldigt fina former och markeringar. Perfekta handskar, sockor o kilar. 

Kajsa Kavat flyttar hem till sin pappa Lukas och farmor Bella. Det skall bli väldigt intressant att följa denna dam för jag antar att Maggan Norlander kommer ställa ut henne en del.

S*Dunhjärtat's Rasmus på luffen
SBI c (lilamaskad)
hane - för show/avel/sällskap
SÅLD


2 veckor


3 veckor


5,5 veckor


7,5 vecka


12 veckor

Killen i kullen var den rundaste av dem när de föddes. Vet inte hur det är möjligt, men älskade denna kille från dag1 och vet inte hur jag ska kunna sälja honom. Idag har tjejerna hunnit ikapp och nästan förbi, de är minst lika runda o fina dom med, men jag kan ändå inte riktigt släppa Rasmus. Väldigt social och trevlig, och givetvis enormt busig o påhittig.
Runt o fin huvud, ja hela han är rund utan att vara överviktig. Markeringarna är fortfarande lite svåra att se pga att han är lila o ljus, men det ser ut att bli fina markeringar även om det är lite lägre fram, men jämna och fina. Bak ser det bättre ut och ser ut att få fina kilar. 

Det kommer nog bli en stor härlig kille av denna herre. När han flyttade vid nästan 13 veckors ålder vägde han drygt 2,2 kg. Bland det goaste på honom är hans otroligt mjuka tassar som i detta nu är väldigt stora. :)

Rasmus är såld främst som myskille och flyttade hem tillsammans med sin syster Ronja till Heike Schneider med familj i Stockholm.

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en kattunge.

  Namn Färg Kön Ändamål Status
Ronja Rövardotter
SBI n hona sällskap Såld
Kajsa Kavat
SBI b21 hona show Såld
Rasmus på luffen SBI c hane sällskap SåldMys i bolådan, 2 veckor gamla


Hela kullen 7,5 vecka.
Från vänster: Rasmus, Ronja och Kajsa


Ronja och Rasmus (13v) innan de flyttade till sin nya familj.


 

Tillbaka till Uppfödning