Saffrans 4e kull

Alla kattungar har flyttat till sina nya hem.

Kullen föddes 2016-03-22

De stolta föräldrarna är

N*Haba Haba of Sembelance "Saffran" (SBI n)
&
A*Elroy vom Blutengarten "Elroy" (SBI n)

Saffran    Elroy 
          
                                                               

Det blev 2 hanar och 1 hona denna gång.

En internationell kull med norsk mamma och österrikisk pappa.
Väldigt låg inavelsgrad: 0,16% på 8 generationer.
Båda föräldrarna är hcm-skannade u.a.
Leveransklara  lagom till midsommar då de är 12-13 veckor gamla.

Temat för kullen är vårblommor.

Tack Lena Berglund S*Sajberkattens för att jag fick låna din lilla charmör. Elroy är ingen stor hane, men är fortfarande väldigt ung och busig. Han är importerad från ett framgångsrikt katteri i Österrike och har ett väldigt fint temperament och en härlig birmalook. Han har fint huvud och bra kontraster. Men det jag hoppas mest på är att bebbarna ärver, förutom hans fina temperament, är hans otroligt härliga djupblå ögonfärg!
Man bara drunknar när han tittar på honom!

S*Dunhjärtat's Lille Videkisse
SBI n (brunmaskad)
hane -  för sällskap
-SÅLD-


2 veckor


3 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor

Denna herre var minst vid födseln, men inte direkt liten för det. Han är  brunmaskad men har mer brunt än vitt på tårna så inte ämnad för utställning. Annars ser han väldigt rund och fin ut och den i kullen som fått den bästa ögonfärgen, förtrollande djupt blå så man drunknar.

Han blev tidigt väldigt social och framåt. Nu när det gått några veckor har han blivit kullens tuffing och tokstolle. Min sons absoluta favorit då han gärna är med och leker tillsammans med honom även om det stojas och blir rätt högljudt. Inte speciellt rädd av sig med andra ord :)
Han är otroligt social och samtidigt gosig, vill ofta vara nära oavsett om det gäller att busa och bita i tårna eller om det skall krypas upp nära och bara mysa.

Väldigt härlig hane som har flyttat och blivit norrlänning. Yoda som han heter nu förgyller livet hos Susanne Hansson med familj i Hennan utanför Ljusdal och jag önskar dem all lycka till tillsammans!

S*Dunhjärtat's Blå Scilla
SBI a (blåmaskad)
hona - för sällskap /avel
-SÅLD-


2 veckor


3 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor

Tjejen i truppen var fram till 3 veckas ålder den som är mest framåt, hon lämnade bolådan först och kom rumlandes och ropandes så fort man kommer i närheten. Jättesocial och trevlig tös, men hanarna börjar  komma ikapp även de. Hon ropar och pratar när hon vill ha kärlek. Otroligt gosig och vill ofta vara nära.

Hon är solid blå och är otroligt rund och fin i formen, jag blir nästan kär i enbart hennes former :) Däremot ser hon ut att få helt blå framtassar så hon blir en ren sällskapsmisse och inget för utställning. Väldigt tråkigt, för denna tös hoppades jag länge på skulle bli min nya avelshona och då hade jag föredragit mer korrekta markeringar.

 Scilla har nu flyttat till sin nya familj i Västerås. Där får hon sällskap av 2 andra kattkompisar och allt verkar ha gått fint så där får h0n det väligt bra och blir pussad på varje dag av både 2-benta och 4-benta :)

S*Dunhjärtat's Herr Tussilago
SBI a (blåmaskad)
hane - för sällskap
-SÅLD-


2 veckor


3 veckor


7 veckor


9 veckor


12 veckor


14 veckor


Tussilago med mamma Saffran (efter syskonen flyttat)

Störst i kullen och ser ut att bli solid blå och är även han väldigt rund och fin i huvudet. Kraftig benstomme och väger betydligt mer än de andra två även om han är smal. Otroligt söt med sina stooora ögon. Han är den i kullen som fått bäst markeringar, men inte tillräckligt bra så att han håller för utställning (saknar vitt på ett par tår) och säljs därför som ren sällskapsmisse.

Tidigare kallade jag honom kullens fegis, då han var den som backade undan när det blev alltför stojigt. Nu har han mognat och är han minst lika kaxig som de andra, väldigt framåt o tuff. Busar med allt som rör sig o låter sig hanteras utan minsta problem. Han älskar att bli buren så kommer ofta fram o stryker sig längs benen och vill bli upplyft. Han är otroligt social och blev lite ledsen när hans syskon flyttade. Han får inte den uppmärksamhet han vill ha av mamma Saffran längre eftersom hon gör allt i sin makt för att stöta bort honom. Denna herre är ingen ensamkatt utan behöver sällskap på dagarna, antingen av att någon är hemma med honom eller ännu hellre en eller flera kattkompisar.

Tussilago var tingad från tidig ålder men när han var 14 veckor blev det ändrade planer. Han flyttade först till en väldigt fin familj i Uppsala men det ville sig tyvärr inte väl där tillsammans med de äldre katterna i huset. Så tur i oturen visade det sig att samma familj som köpte brorsan Videkisse var intresserade av en kompis. Så det ville sig så väl att Tussen som vid det laget fått namnet "Frasse"  fick återförenas med brorsan Yoda och de fann varandra direkt. En sån härlig kärlekshistoria!

Kullen 9v
Alla 3 poserar. Från vänster: Videkisse, Scilla och Tussilago.
9 veckor gamla

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en kattunge.

  Namn Färg Kön Ändamål Status
Lille Videkisse SBI n hane sällskap Såld
Blå Scilla SBI a hona sällskap Såld
Herr Tussilago SBI a hane sällskap Såld

Till salu: Ingen har bestämt sig för att köpa katten ännu.

Reserverad: Intressent finns men än är ingenting bestämt.

Tingad: Ny ägare finns och det är klart att de ska köpa katten.

Såld: Katten har flyttat till sin nya ägare.


 
Saffran är en väldigt bra och beskyddande mamma till sina små!


 

Tillbaka till Uppfödning